HírekKék-hírek

Kocsmában és utcán garázdálkodtak a férfiak – videóval

A Fonyódi Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot azzal a négy férfival szemben, akik több balatonboglári vendéglátóhelyen, illetve közterületen randalíroztak.

A vádiratban három garázdaság szerepel, melyekből az első esetben a vádlottak közül a két, büntetett előéletű testvér egy boglári sörözőben italozott, de egy idő után túl hangosak voltak, valamint az üzemeltetőt is provokálni kezdték. A kocsmáros ezért az éppen a söröző előtt dohányzó testvérpárral közölte, hogy nem mehetnek vissza, majd becsukta előttük az ajtót. A kitiltás azonban további indulatot szült, mert a többszörös visszaeső egyik vádlott öklével betörte a kocsma ajtó üvegét.

A testvérpár hetekkel később ismerőseik társaságában egy balatonboglári kávézóban szórakozott, ahová a sértett és barátai is betértek. A testvérek a sértettel összeszólalkoztak, majd többször megütötték annak ellenére, hogy ismerőseik próbálták őket a sértett közeléből eltávolítani.

Miután a sértett az utcára menekült, telefonon kért segítséget egy rokonától, így rövid időn belül legalább 11 fő érkezett különböző ütésre alkalmas eszközökkel a helyszínre. A két társaság közötti összecsapást végül a megerősített rendőri erők könnygázspray használatával akadályozták meg.


Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a testvérekkel szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a sértetti társasághoz tartozó másik két férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

A kávézóban történteket biztonsági kamera rögzítette: