HírekKék-hírek

Öt tűz, két műszaki mentés

Ez a keddi nap mérlege. Füstölő jármű, szabadtéri tűz és lakásban pusztító lángok oltásához is riasztották a somogyi tűzoltókat.

A reggeli órákban kizárta édesanyját egy két éves gyermek barcsi lakásuk, negyedik emeleti erkélyére. Egy arra járó lett figyelmes a segítségre szoruló szülőre és azonnal hívta a város tűzoltóit. Az egység a konyhaablakon át jutott be a lakásba, majd beengedte a teraszról az ijedt anyukát.

Lángok csaptak fel egy személygépkocsi motorteréből a marcali kórház parkolójában. A tüzet a város hivatásos tűzoltói fojtották el, mielőtt az átterjedt volna a többi járműre. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Meggyulladt az ágy kedd délután egy kaposvári lakásban, a Nádasdi utcában. A füstöt vették észre a szomszédok, ezért értesítették a város hivatásos tűzoltóit. A lakó megkezdte az oltást és kihozta a gázpalackot is az épületből. A kaposvári egységek kihozták a szobából a megégett heverőt, majd eloltották a még izzó részeket a helyiségben. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A kerti munkálatok végeztével meggyújtották a növényi hulladékot egy Csömend külterületén lévő telken, ám nem sokkal később arra lettek figyelmesek, hogy a lángok továbbterjedtek a száraz aljnövényzeten. A marcali hivatásos tűzoltók segítségét kérték, akik kéziszerszámokkal és egy puttonyfecskendővel eloltották a tüzet. 

Hasonlóan járt egy marcali telektulajdonos is: ő is begyújtotta az összegyűjtött faágakból álló halmot, ám a tűz továbbterjedt és kárt tett a pincéje tetőszerkezetében is. A férfi megkezdte a tűz oltását, de egyedül nem bírt a lángokkal, így a marcali hivatásos tűzoltók segítségét kérte. Az egység rövid idő alatt megfékezte a tüzet, amely így nem okozott nagyobb problémát.

 Tűz volt egy csurgói családi ház földszintjén, a Török Bálint utcában. A lángok a nappaliból indultak, majd átterjedtek a többi szobára is, az emeleti helyiségek pedig erősen kormozódtak, az épület füsttel telítődött. A tűz keletkezésekor senki sem tartózkodott a lakásban. A csurgói önkormányzati tűzoltók a kiérkezéskor tüzet már nem tapasztaltak, csak az izzó, parázsló részeket kellett eloltaniuk, és a házat átszellőztetni. A tulajdonos ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Fotók: Marcali HTP