HírekKultúra

Befektetés a kultúrába – szakmai konferencia Lakiteleken

„A kultúra közös ügyünk – Befektetés a kultúrába” címmel rendezte meg stratégiai konferenciáját a Nemzeti Művelődési Intézet Lakiteleken március 20-án.

A konferenciát Szentmártoni János, Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Novák Irén, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője indította útjára.

Az országos szakmai tanácskozás célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a szakterület finanszírozását érintő perspektívaváltásra és szempontokat kínáljon a mecenatúra és szponzoráció témakörben.

A plenáris előadásokon és a műhelymunkákon a közművelődési szakterületen dolgozók, valamint partnerintézmények képviselői vettek részt. Köztük a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. képviseletében Kutor Veronika ügyvezető, Vigmondné Szalai Erika közművelődési szakember és Duzsik Nikolett marketing asszisztens is.

A délutáni műhelymunkák keretében különböző vetületek mentén járták körbe az érdeklődők a stratégiai konferencia témaköreit. Kutor Veronika ügyvezető – közművelődési alternatív forrásszerzési példaként – a Marcaliban kiépített céges jegyvásárlások és az adventi ablakok örökbefogadásának jó gyakorlatát mutatta be a jelenlévőknek.