HírekKék-hírek

72 órán belül 4 évre ítélték az idős asszonyt kifosztó férfit – videóval

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az őrizetbe vett férfit, aki a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes sértett táskáját vette el.

A vád szerint a büntetett előéletű vádlott 2024 áprilisának elején, délelőtt, Kaposvár belvárosában felfigyelt az idős, nehézkesen mozgó, egyedül közlekedő asszonyra és elhatározta, hogy készpénzszerzés céljából elveszi a sértett ridiküljét. 

Amikor a sértett lement a belvárosi aluljáróba, a férfi a sértett mögé lépve az asszony hóna alatt tartott, kis méretű táskáját onnan kikapta és azzal elfutott. Mivel a ridikülben a remélt készpénz helyett csak a sértett kulcscsomója és napszemüvege volt, a vádlott a számára értéktelen dolgokat a táskával együtt kidobta egy közeli szeméttárolóba.

A terheltet a közterületi kamerák felvételei alapján rövid időn belül azonosították a kaposvári rendőrök, majd előállították és őrizetbe vették, valamint az összesen 10.500 forintot érő tárgyakat is hiánytalanul megtalálták.

Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Kaposvári Járásbíróság a visszaeső vádlottal szemben 4 év börtönbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást szabott ki. A döntést az ügyészség tudomásul vette, azonban az védelmi fellebbezések folytán nem jogerős.

A felvételen bűncselekmény elkövetése látható.