HírekKiemelt hírekKözéletVálasztás 2024

Helyhatósági és EP választás kampányszabályzat

Magyarország Köztársasági Elnöke 2024. június 9. napjára kitűzte helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választását.

A Tavi Televízió– az alábbiakban szabályozza a választásokon indulók (pártok, szervezetek, polgármesterjelöltek, képviselő-jelöltek) szereplését a kampány időszakában. Az önkormányzati választási kampány hivatalosan április 20-án indul, a jelölteknek május 6-ig kell leadniuk a jelöltségükhöz szükséges aláírásokat a választási bizottságoknak. Ezek vizsgálata, illetve HVB határozatát követően válnak hivatalosan is jelöltté.

 – A Tavi Televízió a kampány időszakban politikai hirdetéseket, sem műsoraiban, sem a képújságban nem sugároz.

– A választási kampányban az vehet részt, aki a kampányszabályzatot elfogadja, aláírja, bélyegzővel ellátja. Amennyiben ez nem történik meg, a televíziós műsorokban nem vehetnek részt az adott szervezetek, azok jelöltjei. A kampány idején hivatalban lévő városi, vagy vármegyei vezetők, képviselők azon sajtómegjelenései nem képzik a kampányszabályzat tárgyát, melyek a megbízatásukból adódnak.

– A Tavi Televízió az európai parlamenti választás kampányában nem vesz részt, mivel azon csak az országos listát állító pártok indulhatnak.

A Televízió a műsor leadását megtagadhatja, amennyiben az: – megsérti a rádiózásról és televíziózásról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény, a médiaszolgáltatásokról és tömegkommunikációról, illetve a választásokról, valamint a választási eljárásokról szóló törvény ide vonatkozó előírásait – személyiségi jogot sért – személyeskedést tartalmaz – közerkölcsbe ütközik. A műsor levetítését a Tavi Televízió főszerkesztője tagadhatja meg, a fenti okok miatt.

Hivatalos jelöltek bemutatása:

A Tavi Televízió a választási kampány jelöltállítást követő (2024. 05. 06. – 2024. 06.09.) időszakában lehetőséget biztosít a jelöltséget hivatalosan elnyerő jelölteknek. Polgármester-jelöltek bemutatkozása: A Tavi Televízió a választási kampány időszakában lehetőséget biztosít a polgármester-jelöltek számára, hogy választási műsor keretében stúdió körülmények között rögzített felvételen bemutatkozzanak, ismertessék a programjukat maximum 5 perc terjedelemben.

Jelölő szervezetek jelöltjeinek bemutatkozása:

A Tavi Televízió lehetőséget biztosít a kampány időszakban a jelölő szervezetek képviselő-jelöltjeinek, valamint függetlenként induló képviselő-jelöltekbemutatkozására stúdió körülmények között rögzített felvételen jelöltenként maximum 2 percben. Az adott szervezet jelöltjeinek bemutatkozásait összefűzve, egy műsorblokkban sugározza választási műsor keretében