HírekKözélet

Elsőáldozás 2024

2024. május 12-én, vasárnap 9 órakor kezdődött az idei évi elsőáldozás a Marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban.

Az ünnepi szentmisét Tomanek Ferenc Áron plébános celebrálta, aki összesen 33 negyedik osztályos hittanos gyermeket áldoztatott meg a Mikszáth és a Noszlopy iskolák tanulói közül.

A szertartás részeként, elsőként az elsőáldozók szülei megáldották a gyermekeiket, ők pedig ünnepi fogadalmat tettek. Majd pedig megköszönték a szülőknek, hogy elvezették őket a hit útján. Az egyetemes könyörgéseket a szülők, testvérek, a hitoktató és természetesen az elsőáldozók képviselői olvasták fel. Az elsőáldozási szertartás után a gyermekek egy közös imát mondtak el, amiben megköszönték Isten jóságát és szeretetét, valamint áldást kértek szüleikre, testvéreikre és barátaikra.

Az ünnepséget az elsőáldozók pedagógusai közül többen is megtisztelték jelenlétükkel a hívek sokasága mellett. A felkészítő hitoktatónő: Pozsonyiné Kiss Mária volt.

Az istentiszteleten a Marcali Fény Gyermekei Katolikus Zenekar gitáros énekekkel, Balogh Bálint kántor pedig orgonán működött közre.

Írta és fotók: Kiss Kálmán