HírekKék-hírek

Drogbanda rácsok mögött – VIDEÓ, KÉPEK

A somogyi rendőrök 12 embert fogtak el kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt, közülük négyet őrizetbe is vettek.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége (MEKTA) a baranyai, zalai és Vas megyei rendőrökkel közösen, egyszerre több településen hajtottak végre rajtaütéseket. A május 15-i összehangolt akció során 12 drogdílert fogtak el az egyenruhások. A feltételezett elkövetők a fentieken túl Tolnában és Budapesten is értékesítették a kábító hatású anyagokat, alkalmanként egy fiatalkorú terjesztő bevonásával.

A rajtaütést követő kutatásokon a nyomozók közel 300 gramm amfetamint, 118 MDMA tablettát, 40 gramm 3MMC pszichoaktív anyagot (kristályt), valamint kábítószer termesztéshez és fogyasztáshoz használatos eszközöket, tárgyakat foglaltak le.

Összesen tizenkét embert fogtak el, és hallgattak ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt. Közülük négyet őrizetbe is vettek, a 26 éves látrányi, a 45 éves dombóvári, és a 35 valamint 42 éves pécsi lakosokkal szemben letartóztatást kezdeményeztek.

A bűncselekmény elkövetésével szerzett vagyon elkobzása érdekében a rendőrök egy nagy értékű luxusautót, műszaki cikkeket, és csaknem 1 millió forintnyi pénzt foglaltak le.

Az egyik elfogásról videó is készült: