HírekKözélet

Bérmálás 2024

2024. május 18-án, szombaton 10 órakor kezdődött a bérmálás az idei esztendőben a Marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban.

Az ünnepi szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspöki – öt körkénybeli lelkipásztor közreműködésével – celebrálta, akit Gelencsér Róbert világi elnök és két bérmálkozó köszöntött; továbbá kérték, hogy szolgáltassa ki a bérmálás szentségét. A püspök szentbeszédében a bérmálás jelentőségéről, a Szentlélek állandó segítségül hívásáról, az Isten iránti elköteleződésről és a szeretet fontosságáról beszélta fiataloknak.

Ezt követően a bérmálkozók egyenként bemutatkoztak és elmondták, hogy milyen bérmanevet választottak maguknak. Majd a Varga László püspök atya összesen 17 fiatalt részesített a bérmálás szentségében. Végül köszönetet mondott Tomanek Ferenc Áron marcali plébánosnak, és dr. Gyulainé Domján Zsuzsanna hitoktatónak az eddigi munkájáért; a szülőknek pedig, hogy vállalták a bérmálást, és elkísérték gyermekeiket a Szentlélekkel való találkozásra.

Az istentiszteleten Patkó Imre, a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és több pedagógus is részt vett. Közreműködött a Marcali Fény Gyermekei Katolikus Zenekar, továbbá Balogh Bálint kántor orgonán. A Szentlelket hívó és dicsőítő gitáros énekek mellett felhangzott Marco Frisina: AnimaChristi című közismert dala is.

Írta és fotók: Kiss Kálmán