HírekKék-hírek

Az alapos szervezés ellenére lebukott az embercsempész – fotóval

A Fonyódi Járási Ügyészség embercsempészés miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó, litván férfival szemben, akinek egy balatonlellei benzinkútnál kellett befejeznie az addig fennakadás nélkül működő utaztatást.

A vádirat lényege szerint a fiatal férfi anyagi problémái miatt egy baráti összejövetelen elfogadta azt az ajánlatot, miszerint illegális bevándorlók fuvarozásában kellene közreműködnie.

A vádlott – az ismeretlenül maradt megbízó utasítása szerint – busszal Budapestre utazott, ahol telefonon kapott üzenet alapján találta meg a számára biztosított járművet. A terhelt a további utasítás alapján Temesvárra hajtott, ahol napokig egy szállodában várakozott, míg a határ közelében lévő erdős területen öt bangladesi férfit kellett felvennie. A férfi a migráns személyek utaztatásához egy másik, teljesen átlagos személygépkocsit kapott, amivel Magyarországon keresztül kellett volna Olaszországba jutnia utasaival.

A terhelttel szemben azonban Balatonlellénél, az autópálya melletti pihenőhelyen intézkedtek a rendőrök, őt őrizetbe vették, míg az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat visszakísérték Romániába.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és kiutasítást indítványozott. 

A fényképet a nyomozó hatóság készítette az embercsempész által használt járműről.