HírekKözélet

Új vezető a Kaposvári Törvényszék élén

Dr. Király Péter 1992-ben szerzett jogi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán.

2024. július 14. napján a Kaposvári Törvényszék elnöke, dr. Hajnal Éva elnöki megbízatása a törvényi maximum, 12 év elteltével lejárt. Dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2024. július 15. napjától 2030. július 14. napjáig dr. Király Pétert, a Kaposvári Törvényszék elnökhelyettesét sikeres pályázatát követően kinevezte a törvényszék elnökévé.

Dr. Király Péter 1992-ben szerzett jogi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Ál1am- és Jogtudományi karán. Ettől az évtől ügyészségi fogalmazóként, 1995-től ügyészként dolgozott, majd 1998-ban bírói kinevezést kapott a Marcali Járásbíróságra, melynek elnöki pozícióját 2012-től töltötte be. 2015 óta a Kaposvári Törvényszék elnökhelyettese.

Vezetői munkája mellett aktívan részt vett a központi igazgatási feladatok elvégzésében: egyebek mellett tagja volt a Tárgyalótermi Kép- és Hangrögzítés és a Digitális Bíróság Oktatási és Disszeminációs munkacsoportnak, közreműködött a ViaVideo projektben valamint az Országos Pervezetési Verseny szervezésében. A Kaposvári Törvényszéken oktatásfelelősként és büntető e-per kapcsolattartóként tevékenykedett, emellett vezette az Informatikai és a Kockázatkezelési munkacsoportot.

forrás: kapos.hu