HírekKék-hírek

Zebra terv a gyalogosok biztonságáért 

Somogy megyében is zajlott a baleset-megelőzési kampány.

Országos ellenőrzés-sorozatot hirdetett az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága Zebra terv elnevezéssel 2019. május 14-e és május 17-e között, melynek célja a figyelemfelhívás volt a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra.

A kampány időszaka lejárt, azonban továbbra is kérjük a közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy figyeljenek egymásra és tartsák be az alábbi szabályokat:

·  Az autósoknak fokozottabb figyelemmel és óvatossággal kell megközelíteni az olyan helyeket, ahol bárki az úttestre léphet!

·   A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, nézzenek körül, hogy biztonságosan áthaladhatnak-e anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

·   A gyalogosok tilos jelzésen, illetve tiltott helyen ne haladjanak át, még akkor sem, ha szerintük biztonságos lenne az áthaladás!

A célzott ellenőrzés időszakában Somogy megye városaiban a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthattak az arra közlekedők, amelynek során nem történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset.

Tegyünk azért közösen, hogy továbbra se történjen tragédia az közutakon!

ZEBRA TERV: KÖZÉPPONTBAN A GYALOGOSOK kisfilmjei:

 

… hogy mindenki hazaérjen!