HírekKék-hírek

Megkezdődött a szavazás!

Reggel hat órakor megkezdődött az 2018 évi országgyűlési választás. Az ország 10 285 szavazókörében az országgyűlési képviselő-választáson, este hét óráig valamivel kevesebb mint 8 millió választópolgárt várnak az urnákhoz. Somogy megye 3. számú Országgyűlési egyéni választókerületében a választók, a pártok mellett 11 egyéni jelöltre voksolhatnak.

A választópolgárok száma a választás kitűzésekor  a 3-as számú körzetben 64 088 fő volt akik 19 óráig élhettek demokratikus jogukkal.

Szavazni csak személyesen, érvényes személyazonosító igazolvánnyal és lakcímigazolvánnyal, vagy a lakcímet vagy személyi azonosítót tartalmazó személyazonosító igazolvánnyal lehet.

Mindenki csak a számára kijelölt szavazókörben adhatja le voksát, ennek helyéről korábban valamennyi választópolgárt tájékoztatták. Lakóhelyüktől eltérő helyen, átjelentkezéssel csak az a kétszázezer választópolgár voksolhat, aki ezt péntek délutánig kérte.

A szavazóhelyiségben csak az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel, a szavazatszámláló bizottság vasárnap már senkit nem vehet fel a névjegyzékbe.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) napközben hét alkalommal ad tájékoztatást a részvételről: 7, 9, 11, 13, 15, 17 órakor, valamint 18:30-kor.