HírekSport

Claudius Kupa Nemzetközi Úszóverseny, Szombathely

Hétvégén rendezték, két napon keresztül a hagyományos Claudius Kupa nemzetközi úszóversenyt, Szombathelyen, ahol két úszónk Pajor Eszter és Tasnádi Martin vett részt.

Célunk az volt, hogy a gyerekek szokják a külön elődöntő, döntős rendszerben való úszást, ebben erős, osztrák csapatokkal megtűzdelt mezőnyben. A versenyen 14 egyesület 300 úszója küzdött a helyezésekért.

Eszter kisebb megfázással küzdött, de így is hozta a tőle már megszokott kiegyensúlyozott teljesítményt, mind az elődöntők, mind a döntők során. 5 számban állt rajtkőre és négy alkalommal úszott egyéni rekordot a döntőkben, mind a négy esetben Aranyjelvényes időeredményt érve el. Négy alkalommal állhatott dobogóra, 3 ezüst és egy bronzérmet vihetett haza, amely eddig a legeredményesebb szereplése a csapatnak ezen a versenyen. Említést érdemel még, hogy 200 méter gyorson a Ranglista 5. helyére kúszott teljesítményével és a többi úszása is Ranglista első tízben van a korosztályában.

Tasnádi Martin sem panaszkodhat, hiszen 100 méter gyorson bejutott a döntőbe, ahol egyéni csúccsal a 6. helyen zárt. 200 méter hátúszásban szintén egyéni rekordot ért el.

Edző: Lábodi Laura

Köszönjük a beszámolót és a képeket Lábodi Laurának!