HírekKék-hírek

Piásan ment a tárgyalásra, amit ittas vezetése miatt tartottak

A Marcali Járási Ügyészség 2017. november 30. napján gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a büntetett előéletű férfit, akit november elején Balatonkeresztúron, rá egy hét múlva pedig Tikos község belterületén értek tetten a rendőrök,  amint közepesen ittas állapotban gépkocsit vezetett. A vádlottat ezért a Marcali Járásbíróság 1 év fogházbüntetésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását azonban 2 évre felfüggesztette.

A vádlott azonban a november 30-i tárgyalásra sem jutott el zökkenőmentesen. A tárgyalás délelőttjén – azután, hogy a jogosítványát már az első alkalommal elvették – a bíróságra menet Kéthelyen igazoltatták ismét a rendőrök, és megint kiderült, hogy közepesen ittas állapotban vezetett gépkocsit.

Az újabb ügyben a Marcali Járási Ügyészség ugyancsak gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit december 18-án, akivel szemben ez alkalommal 6 hónap fogházbüntetést és 3 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. A szabadságvesztés végrehajtását szintén 2 évre függesztette fel a bíróság.

A korábbi ítélet nem emelkedett jogerőre, míg a második ítéletet valamennyi jogosult tudomásul vette.