HírekSport

Együtt bőrözött a Dunántúl! Foci hétvége a VIII. Industrie Elektrik kupán

Két napon keresztül rúgták a labdát Marcaliban az utánpótlásban jeleskedő városok együttesei.

Szombaton az U9-es korosztály tehetségei mutatták meg mit tanultak az elmúlt időszakban, és hogy a téli szezon se legyen csak az edzéseké, kihasználva az alkalmat Marcaliba zarándokoltak a csapatok.

A Városi Sportcsarnok közönsége előtt színvonalas meccseket mutattak be a lurkók.  A mezőnyt a Siófok uralta mindvégig. Hibátlan teljesítményükkel magabiztosan nyerték a tornát. A Nagykanizsa és a Kaposvár jutott még el a dobogóig, de meg kell említeni, hogy egy vétlen marcali öngólon ment el a hazaiak harmadik helyezése.

Csehkis Gábor, a Marcali Városi FC. elnöke a kezdetek óta kiemelten fontosnak tarja az utánpótláskorúak sportra nevelését. Véleménye szerint már óvodás kortól el kell kezdeni a labdarúgók képzését. A Marcali klub számára büszkeség, hogy a tornán résztvevő csapatok, több tízezres városok vagy labdarúgó akadémiák mellett helyt tud állni az egyesület utánpótlás bázis.

A vasárnap az U11-es korosztályról szólt. 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy megéri a gyermekek sportszeretetébe vetetett munka.  Az Industre Elektrik Kft. minden olyan kezdeményezést támogat, mely a gyerekek tehetségének kibontakozását segíti, ez legyen mozgás, vagy kultúra! Nyerges Ervin, az Industrie Elektrik Kft. igazgatója szerint jövőkép, csak az ifjúság pozitív támogatásával képzelhető el.

Nos, a tavaszias januári hétvége, nem állta útját a kiskorú focipalánta derbinek, ahol a közel azonos képességű és jól felkészített csapatok vívtak egymással nagy iramú, néha végletekig kiélezett körmérkőzéseket. Az egyszer húsz perces meccsek kivették  a reggeli kakaót a gyerekekből.

A vasárnapi tornát a Szombathelyi Lurkó UFC-Illés Akadémia nyerte, megelőzve a Siófoki Bányászt, és a bronzérmes Marcali VFC-t.

Ami ennél is fontosabb és talán a legfontosabb! A fiatalok mozgásra nevelése, a csapatszellem és a sportbarátság!