HírekKék-hírek

Vadkamerákkal őrizték az erdei marihuána-ültetvényt Marcaliban.

A Marcali Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat négy férfi ellen, akik egy somogyi erdőben termesztették, majd lakóhelyükön árulták a marihuánát.

Az ötlet kitalálója az I. r. vádlott volt, akinek kérésére a vadőri feladatokat is ellátó IV. r. vádlott egy somogyi erdőben lévő rejtett tisztást szemelt ki a vadkender termesztésére. A területet vadkamerával őrizték. I. r. vádlott az internetről magokat rendelt, azokat  III. r. vádlott kicsíráztatta, majd I. r. vádlott a növény egyedeket a területen elültette. Ezután a termést I. r. vádlott szüretelte le, majd III. r. vádlott segítségével kiszárította és adagonként bezacskózta. A vadkendert I. r. vádlott árulta, amelyben részt vett a II. r. vádlott is, aki a vevőknek esetenként átadta a marihuána adagokat.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő I., II. és III. r. vádlottakkal szemben fegyház fokozatú, míg IV. r. vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, illetve a vadkender eladásából származó, továbbá az I. r. vádlott által a többi vádlottnak a segítségükért adott pénzösszegek elkobzásra is indítványt tett.