HírekSport

Úszás diákolimpia országos döntő.

Az idei tanévben Hódmezővásárhely városa adott otthont az Úszás Diákolimpia Országos Döntőjének. 2018. március 23. és 25. között az ország legjobb diák úszói látogattak a dél-alföldi városba, ahol egy 3 napos maratoni rendezvényen mérhették össze tudásukat, az I., II., III., IV., V-VI. korcsoportba tartozó lány és fiú egyéni versenyzők és váltócsapatok.

A megyei küzdelmekben az idei évben több mint 25.000 tanuló és közel 4000 váltó vett részt. Marcaliból a megyei kvalifikáció során Tasnádi Martin a Berzsenyi Dániel Gimnáziumból és Pajor Eszter a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolából szerzett indulási jogot az Országos Döntőre, mindketten 100 méter hátúszásban.

Martin és Eszter is az idősebb évjáratú diákokkal együtt versenyeztek, de így is szépen helyt álltak. Martin 10. lett új egyéni csúccsal, nem sokkal maradt el az Aranyjelvényes minősítéstől. Eszter is új egyéni csúcsot úszva lett 12. A Magyar Úszó Szövetség rendszerében időeredménye Aranyjelvényt érne. Mindketten a Ranglista első 10-be kerültek volna úszásukkal, ha nem Diáksport, hanem MÚSZ által szervezett versenyen szerepelnek, amely igen bíztató.

Köszönjük Marcali Városának és a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontnak a versenyekre való felkészülésben nyújtott támogatásokat.

Edző: Lábodi Laura

Köszönjük Lábodi Laurának a beszámolót és a fotót.