HírekKiemelt hírek

Több mint két és fél milliárdból újul Marcali, egymilliárdra még várnak!

Tájékoztató az Európai Unió támogatásával megvalósuló projektekről.

Marcali Város Önkormányzata önállóan vagy konzorcium vezetőjeként 12 pályázatot nyújtott be az Európai Unió által támogatott operatív programok keretében. A 12 pályázatból 11 részesült támogatásban. A pályázatok benyújtásának időpontját, a támogatói döntés, a támogatási szerződés megkötésének, valamint a támogatási előleg átutalásának dátumát alábbi táblázat tartalmazza.

A beruházást tartalmazó projektek mindegyike 2016-ban került benyújtásra, míg a támogatói döntések több mint egy évvel később születtek meg, az előleg kifizetésére pedig legalább 1,5 évet kellett várni. A hatályos jogszabályok és közbeszerzési előírások alapján költségvetési fedezet nélkül kötelezettséget vállalni nem lehet.

Ezen pályázatok közül építési tevékenység a Központi konyha nyílászáróinak cseréjével kezdődhetett meg, mely egyes rendezvények esetében jelentős aggodalomra adott okot.

A pályázatok céljáról bővebb tájékoztatás a http://www.marcali.hu/eu- projektek weboldalon található.

Mesztegnyő Község Önkormányzata- Marcali Város Önkormányzata és további 5 település tagságával- nyert támogatást a Balatonmáriafürdő- Mesztegnyő kerékpárút fejlesztésére, mely esetben a tervező kiválasztása sem történt meg a támogatási előleg 2017.08.11-én történő beérkezése ellenére.