HírekSzines

Ausztriában a Calypso Kórus

Október 7-én közel kétórás koncertet adott a Calypso Kórus és a Marcali 3 Tenor az ausztriai Bruckban.  Stamler Edit karnagy vezetésével a műsorban elsőkén városunk vegyes kara nyújtott válogatást repertoárjából. A klasszikus kórusmuzsika magyar és külföldi zeneszerzők által jegyzett dalai mellett közismert filmzenék szólaltak meg. A program második részében a színpadon a tenorok népszerű operettek dallamaival loptak magyaros virtust a jelenlévő kint élő magyarok és osztrák hallgatók szívébe. A koncerten mindkét együttest vastapssal jutalmazta a hallgatóság. Az esti műsor mellett rögtönzött szabadtéri előadást is produkált a Calypso Salzburgban, Mozart szülőházánál és Zell am See főterén is.

Az utazás során a csoport ízelítőt kapott Bled, Salzburg, Kaprun, Zell am See és Hallstadt szépségéből. A csapatot Schillinger András, kórusunk éveken át aktív tenoristája kalauzolta. Szívmelengető volt mindannyiunk számára, hogy ismét együtt lehettünk.

Szállásadó vendéglátóink, a Hotel Sonnhof szálloda vezetői szintén somogyi kötődésűek. A szívélyes vendéglátás és a szemet gyönyörködtető természeti környezet jól megalapozta e néhány nap hangulatát. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk mindannyian.

szöveg: Calypso Kórus

fotók: Calypso Kórus és Fenyvesi Árpád