HírekSport

A Dunántúl legjobb labdarúgói a somogyi tűzoltók

Ez derült ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának kispályás labdarúgótornáján, Budapesten. A BKV Előre sportpályán két napon át tartott a kemény küzdelem, amelyet a somogyi tűzoltók az ötödik helyen zártak.
A bajnokságra tizennyolc megye, illetve a fővárosi igazgatóság mellett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a Gazdasági Ellátó Központ is nevezett. A keddi megnyitón Berecz György tűzoltó ezredes, a BM OKF GEK igazgatója, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke köszöntötte a résztvevő huszonegy csapat tagjait.

Az első napon a selejtezőcsoportok sorsolása után kétszer tizenöt perces körmérkőzések következtek, ahonnan a csoportok első és második helyezettje jutott be a szerdai nyolcaddöntőbe. A csapatok küzdőszelleme mindvégig példás volt, pedig a negyvenfokos hőség, a napsütés és a műfüves pálya forró párája erősen próbára tette még a szurkolókat is.

A második versenynapon már egyenes kieséses rendszerben zajlott a küzdelem. A döntőket is rendületlen elszántsággal vívták meg a csapatok. A legjobb négy közé végül Bács, Békés, a fővárosiak és Szabolcs válogatottja jutott, a somogyi tűzoltók mindössze egy góllal maradtak alul a döntőbe jutásért folyó küzdelemben. A tornát az ötödik helyen zárta a marcali, kaposvári, siófoki, nagyatádi és barcsi tűzoltókból álló csapat.