EgyébHírekKék-hírek

Először záróvizsgáztak a mesterképzésen.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében 2016-ban indult a mesterképzés (MA). A megmérettetésen negyvennégy hallgató szerepelt sikeresen, ezzel lezárult a 2017/2018. tanév záróvizsga-időszaka.
A záróvizsgákon a katasztrófavédelem mesterképzés levelező képzési rendben tanuló hallgatói adtak számot tudásukról a katasztrófavédelem jogi rendszere, az iparbiztonság, a tűzvédelem és mentésirányítás, valamint a polgári védelmi műveletek szakmaspecifikus ismereteiből. A záróvizsga-bizottság elnöke dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, egyetemi docens, intézetigazgató volt, tagjait pedig a tanszékek vezetői és vezető oktatói alkották.
A megújult mesterképzés célja olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező katasztrófavédelmi szakemberek képzése, akik a Belügyminisztérium hivatásos katasztrófavédelménél, a hivatásos, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltóságnál, a közigazgatási és a gazdasági szerveknél közép- és felsővezető munkakörökben képesek a védelmi feladatok eredményes tervezésére, szervezésére és irányítására mind a katasztrófavédelem, mind a tűzvédelem, mind pedig az iparbiztonság szakterületén.
A sikeres záróvizsgát tett hallgatók jelentkezhetnek az egyetem doktori képzéseire.

Fotó: NKE KVI, forrás: katasztrofavedelem.hu