HírekKék-hírek

Tisztavatás után már szolgálatban az új kollégák.

Az NKE Rendészettudományi Kar 218 végzett hallgatója – köztük két somogyi – tett tiszti esküt a budai Várban a hétvégén. Orbán Viktor ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a jövőben még az eddiginél is nagyobb szükség lesz bátor, jól képzett, hazájukat és nemzetüket szerető egyenruhásokra.
A most végzett hallgatók a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Orbán Viktor miniszterelnök és a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt a budai Várban rendezett ünnepélyes eskütételen. A miniszterelnök ünnepi beszédében hangsúlyozta: – az eskü mögé komoly ember kell, akiben egyszerre munkál az elszántság, a kitartás és a meggyőződés. Fogadalmukkal jogrendszerünk és ezer éves államiságunk megőrzése iránt is elkötelezték magukat. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a jövőben is szükség lesz – sőt Európa jelenlegi helyzetét látva még az eddigieknél is nagyobb szükség lesz – bátor, jól képzett, hazájukat és nemzetüket szerető egyenruhásokra.

– Azt kívánom Önöknek, hogy híven esküjükhöz mutassanak jó példát mindenkinek emberségből, határozottságból és törvénytiszteletből is- fordult a végzett hallgatókhoz a miniszterelnök.
A Rendészettudományi Karról idén huszonnégy tiszt kerül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra. Az esküt tevő hallgatók, így Böjtös Richárd a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, míg Huszár Bence a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kezdte meg szolgálatát a mai napon tűzoltó hadnagyként.

Szilágyi Dénes – NKE