EgyébHírek

Ma és holnap gyérítik a szúnyogokat a Balatonnál.

A múlt heti viharos időjárás miatt körülbelül több helyszínen nem lehetett elvégezni a szükséges beavatkozásokat, az elmaradt munkálatokat ezen a héten pótolják.
A múlt héten a tervezett munkák egy része elmaradt, ezeket a kezeléseket a napokban végzik el. A Balaton parti településeken a hét első felében kerül sor a földi kezelésekre.

A szúnyoggyérítést a megyei kormányhivatalok engedélyezik és minden egyes kezelés előtt értesítést kapnak a méhészek a permetezés pontos időpontjáról a jegyzőkön keresztül. Mivel a szúnyoggyérítés a települések belterületeit és az üdülőövezeteket érinti, csekély a ténylegesen érintett méhészek száma. A földi kémiai beavatkozásokat napnyugta után végzik, amikor a méhek már nem aktívak.

A katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés három hónapja zajlik, ami eddig 956 települést érintett, összesen 480 ezer hektáron permeteztek a szakemberek.

www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.