HírekKék-hírek

Elrendelték a fenyvesi cserbenhagyásos gázoló előzetes letartóztatását

Kaposvári Törvényszék tájékoztatása szerint elrendelték az előzetes letartóztatását annak a 25 éves férfinak, aki július 29-én Balatonfenyvesen két embert elgázolt, az egyikük halálát okozva, majd továbbhajtott. A Kaposvári Járásbíróság megalapozottnak tartotta az ügyészi indítványt, miszerint tartani lehet attól, hogy a férfi a büntetőeljárás során megszökik, elrejtőzik, és a bizonyítást veszélyezteti.

A Kaposvári Járásbíróság szerdán döntött annak a 25 éves férfinak a letartóztatásáról, akit a nyomozóhatóság azzal gyanúsít, hogy 2018. július 29-én 23 óra 15 perc körüli időpontban gépkocsival két gyalogost gázolt el, akik közül az egyik a helyszínen meghalt. A gyanúsított a helyszínen nem állt meg, segítséget nem nyújtott. A járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a terhelt előzetes letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság végzése véglegessé vált, azt mindenki tudomásul vette – közölte a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya.

Mint arról mi is beszámoltunk, a balesetben egy 53 éves asszony a helyszínen vesztette életét, egy 20 éves nőt pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A jármű vezetője segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a helyszínről. A fonyódi rendőrök még az éjszaka folyamán elfogták a gázolót, egy kunbaracsi férfit, akinél a szonda pozitív értéket mutatott.