EgyébHírekMost szólj hozzá

Pályázati tájékoztatások.

A Marcali Helyi Közösség Egyesület 2018. augusztus 1-jén 14 órakor kezdődő tájékoztató fórumán bemutatta a június 20-án megjelent „Kulturális Korzó” Vásártér felújítása című projektet, majd ezt követően az „Itt a helyed” című felhívásról adott tájékoztatást.

Az érdeklődők a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal nagyteremében hallhatták a tájékoztatót Bereczk Balázs alpolgármestertől.

A Marcali Helyi Közösség Egyesület TOP-7.1.1-16-2016-00024 azonosítószámú „Zöld Korzó – Kortalan kultúra Marcaliban” című pályázata keretében 2017 szeptemberében véglegesítette a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiáját.

A Marcali HACS munkaszervezete elkészítette a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában nevesített Itt a helyed című helyi felhívás tervezetét. A tervezetet a közszféra, vállalkozói és civil szféra helyi szereplőiből megalakult Felhívás Előkészítő Munkacsoport megtárgyalta, az Irányító Hatóság 2018. július 26-án jóváhagyta.

A felhívás célja, hogy ösztönözze azokat a közösségi, önkéntes akciókat (pl. szemétszedés, városszépítő akciók, tematikus túraútvonalak kialakítása stb.), amelyek elősegítik a helyi identitás erősítését és a hátrányos helyzetű csoportok integrációját. További cél, hogy a civil és önkéntes aktivitás növelésével és az alulról jövő kezdeményezések becsatornázásával a közösségi összetartozás érzése és a társadalmi kohézió erősödjön a városban.

A pályázatokról bővebben a Tavi Tv Hír7 című magazinműsorában Bereczk Balázs alpolgármester ad tájékoztatást.