HírekSportSzines

Intenzív úszásoktatás. Pótturnust szerveznek.

Az idei nyáron is nagy népszerűségnek örvend Francsics Nikoletta vezetésével a 10 alkalmas intenzív úszásoktatás, amelyet a NivoMed Egyesület szervezett, és amelynek a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont ad otthont.
A NivoMed Egyesület három turnusra tervezett oktatása kevésnek bizonyult, az első turnusban (jún. 18 – jún. 29.) két csoportban 25, míg a második turnusban (júl. 9 – júl. 20.) három csoportban 27 gyermek ismerkedett meg a vízzel, sajátította el az úszás alapjait, vagy fejlesztette tovább már meglévő tudását. A jelenleg is tartó harmadig turnusban (júl. 30. – aug. 10.) 34 gyermek vesz részt foglalkozásainkon.
A gyermekek koruknak és tudásszintjüknek megfelelően lettek csoportokba osztva, ezzel is biztosítva azt, hogy a lehető legtöbb tudást sajátítsák el. A tanfolyam záróórája (10. alkalom) bemutató óra, melyre a szülők is bejöhetnek, és megnézhetik, hogy csemetéik mit tanultak a tanfolyamon.
A legkisebbeknél (3-4 évesek) a játékon van a hangsúly, akik minden új ismeretet játékos formában, mondókákkal átszőve sajátítanak el. A nagyobbaknál (5-7 évesek) is megmarad a játékos jelleg, de náluk már – korukból kifolyólag – sokkal több az új feladat.
A kurzusaink célja tehát az volt, hogy minél több gyermek ismerkedhessen meg az úszás alapjaival, és barátkozzon meg a vízzel, mint új közeggel, és hogy minél többen hasznosítható tudásra tegyenek szert.

Mivel az eredetileg meghirdetett három turnus kevésnek bizonyult, PÓTTURNUST kellett szerveznünk, melynek időpontja augusztus 13-tól augusztus 24-éig lesz. Erre a turnusra korlátozott számban ugyan, de még TUDUNK HELYET BIZTOSÍTANI! Jelentkezni rá Francsics Nikolettánál lehet, a 30/253-7352-es telefonszámon!

A NivoMed Egyesület ezúton is köszöni szépen a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont vezetőségének a helyszín biztosítását, valamint Marcali Város Önkormányzatának a tanfolyam megtartásának lehetőségét!