HírekKék-hírek

Csalássorozat végére tettek pontot a marcali rendőrök

A polgári nő több mint félmillió forintot csalt ki a vásárlóktól.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy polgári lakos 2021 júliusa és októbere között több internetes aukciós- és hirdetési oldalon olyan különleges régi pénzérméket, alkalmi ruhát, parfümöket és egyéb használati tárgyakat hirdetett, amelyekkel valójában nem rendelkezett. A nőnek 26 vevőt sikerült lépre csalnia -köztük több somogyi lakost is-, akik az áruk ellenértékét postaköltséggel együtt a megadott számlaszámra előre átutalták, ám a megvásárolt tárgyakat hiába várták. A marcali rendőrök a széleskörű adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A Marcali Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte és a 42 éves polgári csaló ellen folyó eljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Marcali Járási Ügyészség részére. 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai:

– Csak megbízható helyről vásároljanak!

– Ha interneten vásárolnak valakitől, ne utalják el előre a pénzt az eladónak! Ha lehetőség van rá, fizessenek utánvétel!

– Olyan oldalról vásároljanak, amit már ismernek és korábban kipróbáltak!

– Ellenőrizzék az eladók értékelését (pl. elégedettség, panasz) a weboldalakon!

– Mindig mentsenek el minden dokumentumot az online vásárlásokkal kapcsolatban. Ezek szükségesek lehetnek a vásárlás idejének és körülményeinek a tisztázásához, vagy annak bizonyítására, hogy kifizették a terméket!

Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!