HírekKözélet

Megjelent a TOP CLLD keretében 3 további felhívás

A Marcali Helyi Közösség Egyesület TOP-7.1.1-16-2016-00024 azonosítószámú „Zöld Korzó – Kortalan kultúra Marcaliban” című pályázata keretében megjelent a Helyi Közösségi Fejlesztési Startégiában rögzített fejlesztési elképzelések megvalósítását szolgáló pályáztatási rendszer három felhívása: Élményszerű ismeretszerzés (TOP-7.1.1-16-H-024-2), Miénk a tér (TOP-7.1.1-16-H-024-3), Játsszunk együtt (TOP-7.1.1-16-H-024-4)

A Marcali HACS munkaszervezete által elkészített 3 felhívás tervezetét a közszféra, vállalkozói és civil szféra helyi szereplőiből megalakult Felhívás Előkészítő Munkacsoport elfogadta, az Irányító Hatóság 2018. szeptember 7-én jóváhagyta.

A felhívásokra a helyi önkormányzat, a helyi nemzetiségi önkormányzat, illetve marcali székhellyel/telephellyel rendelkező helyi önkormányzati költségvetési szervek, civil és nonprofit szervezetek (ideértve az egyházi szervezeteket is) adhatnak be támogatási kérelmet.

ÉLMÉNYSZERŰ ISMERETSZERZÉS (TOP-7.1.1-16-H-024-2)

A felhívás célja, hogy minden korosztály, társadalmi csoport megtalálja a számára érdekes programok alapját jelentő, kikapcsolódási lehetőséget biztosító infrastruktúrát. Továbbá cél, hogy a kulturális szolgáltatást nyújtó intézményeknek és szervezeteknek alkalmassá váljanak a különböző korú és helyzetű társadalmi csoportok igényeinek kiszolgálására, a társadalmi kohézió erősítésére. Emellett az innovatív- akár építészeti- elemek bevezetésével, többlet szolgáltatások nyújtásával a város turisztikai kínálata bővíthető.

http://clld.marcali.hu/elmenyszeru-ismeretszerzes/

A támogatási kérelmek benyújtására 2018.október 10-től 2018. november 15-ig van lehetőség.

MIÉNK A TÉR (TOP-7.1.1-16-H-024-3)

A felhívás célja a helyi zöld és épített közterek, fedett rendezvényhelyszínek rendszerének fejlesztése, olyan beruházások támogatásával, melyek a városlakókat, valamint az idelátogatókat a közösségi terek igénybevételére ösztönzik, a várost élettel töltik meg. Cél, hogy ezen terek közösségi rendezvények helyszínévé váljanak és lehetőséget teremtsenek a helyi kis- és középvállalkozásoknak termékeikkel történő megjelenésre (Pl.: karácsonyi vásár, borkóstoló, fazekas kiállítás, főzőversenyek, kulturális fesztiválok, utca könyvtár, túraútvonalak pontjai)

http://clld.marcali.hu/mienk-a-ter/

A támogatási kérelmek benyújtására 2018. október 10-től 2019. április 15-ig van lehetőség.

Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került helyi támogatási kérelmek kerülnek együttesen elbírálásra:

  • 2018. év november hó 15. nap
  • 2019. év április hó 15. nap 

JÁTSSZUNK EGYÜTT (TOP-7.1.1-16-H-024-4)

A felhívás célja a szociális és egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomás csökkentése rekreációs létesítmények fejlesztésével, az egészséges életmód feltételeinek megteremtésével. A felhívás keretében olyan beruházások támogathatók, amelyek lehetővé teszik a különböző korcsoporthoz és különböző társadalmi csoportokhoz tartozók közös sportolását, azaz egy térben nyújt sportolási lehetőséget fiatalok, idősek, hátrányos helyzetű csoportok számára.

http://clld.marcali.hu/jatsszunk-egyutt/

A támogatási kérelmek benyújtására 2018. október 10-től 2019. április 15-ig van lehetőség.

Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került helyi támogatási kérelmek kerülnek együttesen elbírálásra:

  • 2018. év november hó 15. nap
  • 2019. év április hó 15. nap

A pályázati dokumentációk megtalálhatók és letölthetők a www.clld.marcali.hu honlap „Pályázatok” fül alatt.