HírekKék-hírek

Tűzoltók szirénájától volt hangos Somogy

Tizenkilenc esethez riasztották a hétvégén a somogyi tűzoltókat. A mérlegen tizenkét műszaki mentés szerepel, melyek között akadt liftből mentés, sőt állatmentés is. Ugyanakkor melléképületben és társasházban keletkező tűz miatt is tűzoltói segítséget kértek a somogyiak.

Útra dőlt fák eltávolítását végezték a marcali tűzoltók szombaton délelőtt.

Siófokon, a Molnár István utcában tűz ütött ki egy körülbelül húsz négyzetméter alapterületű, lakóházzal egybeépített melléképületben. A tűz a lakóépület tetőszerkezetére is átterjedt és annak nagyrésze megsemmisült. A helyszínre a siófoki és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik összesen hét gázpalackot kihoztak az épületből, majd hat vízsugárral fékezték meg a lángokat. A lakóház lakhatatlanná vált.

Falnak csapódott és az ütközés erejétől kigyulladt egy személygépkocsi az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 105-ös kilométernél, Siófok térségében szombaton. A tűzesethez a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral körülhatárolták a tüzet, így az továbbterjedni nem tudott. A jármű vezetője időben el tudta hagyni a gépkocsit, őt a mentőszolgálat munkatársai megfigyelésre kórházba szállították.

Tűzhelyen felejtett étel okozott füstöt és riadalmat Nagyatádon, a Hunyadi utca egyik többemeletes társasházában vasárnap. A város hivatásos tűzoltói nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol az érintett lakásban tűz ugyan már nem volt, de az épület füsttel telítődött, ezért a szellőztetés idejére a házban élőket az utcára kísérték, a lakásokat átvizsgálták.

Berzencén, a Vadaskerti utcában egy körülbelül hetvenöt négyzetméter alapterületű pajta gyulladt ki. A tűzesethez a nagyatádi hivatásos, a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral eloltották a lángokat.

A csurgói tűzoltók egy kutyát mentettek ki szorult helyzetéből. Az eb feje ugyanis beszorult egy csőbe. A mentőszolgálat munkatársainak négy esetben segédkeztek a megye tűzoltói.

Fotó: Nagyatád HTP, Csurgó ÖTP