HírekKék-hírek

A halőr kétszer csenget – Egy hónapon belül kétszer bukott le egy horgász Balatonmáriafürdőn

Egy hónapon belül kétszer bukott le a halőri ellenőrzés során Balatonmáriafürdőn egy helyi férfi. A júliusi, 9 botos bravúr után augusztusban sem kellett félnie a horgászengedélye bevonásától, azzal ugyanis eredetileg sem rendelkezett.

Július 12-én este igazoltatták társaságunk halőrei a 43 éves férfit, miután kilenc fenekező bottal igyekezett optimalizálni fogási esélyeit. Tisztességes horgász azt gondolhatja, hogy a helyzetet nem igen lehetett tovább súlyosbítani, ám Z.Györgynek sikerült azzal, hogy a felcsalizott horgászbotok közül kettő behúzásra alkalmas módon várta az óvatlan uszonyosokat. A halőri látogatásnak valószínűleg csak a horogra akadt két ponty örült, mindkettő visszanyerte ugyanis szabadságát, a lefülelt szabályszegőt feljelentették kollégáink. A szabálysértés halvédelmi bírság kiszabásával zárult.

Z. Györgyöt a büntetés nem tántorította el az újabb kalandtól – augusztus 16-án újra szerencsét próbált. Bár ezúttal „szerényebben” mindössze hat bottal szeretett volna halat fogni, Fortuna mégis inkább halőreink mellé szegődött. Az ismétlődő szabályszegés elkövetőjével szemben a halgazdálkodási hatóság a törvény szigorával lép fel, a kiszabandó büntetés mértékétől függetlenül valószínűleg társaságunk is eltiltja majd a területi jegy váltásától.

A Balatoni Horgászrend úgy fogalmaz, hogy amennyiben a horgász a kirívónak minősített cselekmények közül (ilyen a megengedettnél jelentősen több készség használata) egyszeri elkövetés és büntetés után újra elköveti bármelyiket, második alkalommal az eltiltás az eredeti szankció duplájára emelkedik.

forrás: balatonihal.hu