HírekKözélet

„Mert adni jó…”

A Magyarok Kenyere Program Adományozási Napjának megtartására került sor 2018. szeptember 26-án Marcaliban, a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központban.

A rendezvény házigazdája volt dr. Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei elnöke, továbbá jelen volt dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Egyed László, a FINO-FOOD Kft. tulajdonosa.

Az agrárgazdasági kamara elnöke köszöntője során ismertette a Magyarok Kenyere Program állomásait és kiemelte a somogyi gazdák, adományozók támogatását. Több mint 10 tonna búza gyűlt össze, amellyel most nemes célt támogattak, hiszen a megye 6 intézménye részesülhetett ezáltal liszt adományban. Ezen kezdeményezéshez csatlakozott a KOMÉTA 99 Ztr. és FINO-FOOD Kft. is, akik hús és sajt készítményekkel járultak hozzá az adományokhoz.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott hangsúlyozta a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködését és a program fontosságát. Kiemelte a megye 16 ezer gazdájának áldozatos munkáját.

Huszti Gábor alelnök a megyei értékek és az eszmei értékek fontosságát emelte ki. Somogy megyében olyan közösség van, amely szívesen ad, mint látható ez ebben az esetben is, „hiszen adni jó”. A kezdeményezés mondható hagyományteremtésnek is, azonban „ezt nem csak megőrizni kell, hanem megélni is”.

Móring József Attila országgyűlési képviselő gratulált a programhoz, az állomások megszervezéséhez és azok sikeréhez.

A köszöntőket követően a nagyszakácsi gyermekotthonból érkezett gyermekek „Népi játékok” címmel mutatták be műsorukat, majd az agrárkamara elnöke, a kormánymegbízott, a megyei közgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője és a FINO-FODD tulajdonosa 6 megyei intézmény képviselőinek személyesen adták át a liszt, hús és sajt adományokat.

A rendezvény zárásaként dr. Gombos Sándor elnök szimbolikusan egy emléklappal köszönte megy a kormánymegbízottnak és a FINO-FOOD Kft. tulajdonosának az önzetlen segítséget, támogatást és együttműködést.

Képek: Tavi TV

Írta: Somogy Megyei Kormányhivatal