HírekKék-hírek

Aranyláncot loptak egy Balaton-parti fesztiválon, a külföldi férfiakkal szemben vádat emeltek

A Siófoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a két olasz és egy marokkói állampolgárságú férfival szemben, akik egy nyári könnyűzenei fesztiválon loptak el egy értékes aranyékszert. Az Olaszországban élő vádlottak fesztiválozni jöttek a Balatonhoz, de aztán felfigyeltek rá, hogy a fesztiválozók közül sokan igen értékes ékszereket viselnek.

Az egyik koncerten feltűnt nekik a nagyszínpad előtt álló sértett, aki egy 300 ezer forint értékű aranyláncot és egy arra felfűzött 85 ezer forintot érő medált viselt a nyakában. Odamentek hozzá, majd egyikük letépte a sértettről a láncot, amíg másik két társa őrködött.

A lopást azonban látta két belga fesztiválozó is, akik megpróbálták az elkövetőt a helyszínen visszatartani. A belgák dulakodni kezdtek a tolvajokkal, akik közül egynek sikerült elmenekülnie, de futás közben elejtette a láncot. A belga férfiak a menekülő tolvaj után akartak futni, de a másik két elkövető elállta az útjukat. A fesztivál biztonsági szolgálata azonban a személyleírás alapján az elkövetőket azonosítani tudta, őket elfogták és átadták a siófoki rendőröknek, akik mindhármukat őrizetbe vették.