HírekKiemelt hírekKözélet

Gardenexpo áprilisban! Erősödik Somogy és Marcali agrártársadalma.

Partnerségi nyilatkozatot írt alá csütörtök délelőtt Kaposváron a „Marcali Gardenexpo” lebonyolításával kapcsolatban Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezetének elnöke és dr. Sütő László, Marcali polgármestere.

Az együttműködő felek nyilatkozatukban kiemelték, hogy a hazai agrár- és élelmiszerszektor, valamint a vidéki élet népszerűsítését, erősítését, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatását közös célnak tekintik.

Ennek érdekében tervezik április végén megszervezni a „Marcali Gardenexpo” elnevezésű rendezvényt, mellyel Somogy megye és Marcali agrártársadalmának további erősödését kívánják elérni. A partnerek kijelentették, hogy a rendezvény keretében rá kívánják irányítani a figyelmet a kistermelőkre, a konyhakertekre, a szociális szövetkezetekre és a termelő közösségekre, a szaktudásra és a turizmus minőségi fejlesztésére.

A megyei önkormányzat elsősorban személyi és tárgyi feltételekkel, az agrárkamara szakmai támogatással, míg a házigazda város a helyszín biztosításával és az ahhoz kapcsolódó operatív feladatok ellátásával járul hozzá a kiállítás és vásár sikeréhez.