Hírek

Somogyiak országos elismerése

A globális kihívásokra együttműködéssel lehet jól reagálni – erről is beszélt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon március elsején, a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából tartott ünnepség szónoka. A rendezvényen olyan önkéntes, civil szervezetek, szövetségek, intézmények tagjai vehettek át elismerést, amelyek a hétköznapokban aktívan támogatják a hivatásos katasztrófavédelem munkáját.

Jackovics Péter tűzoltó ezredes, a főigazgatóság veszélyhelyzet-kezelési főosztályának vezetője mondott ünnepi köszöntőt. Az ezredes a meghívottakhoz szólva úgy fogalmazott, ők azok, akiket szakmaiságukért, elkötelezettségükért, hivatástudatukért csodálunk, ők azok, akik életeket mentenek vagy tesznek jobbá, mindig ott vannak, ha szükség van a tudásukra. Jackovics Péter emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években egyre több és egyre intenzívebb katasztrófákkal kell megküzdeni világszerte, minderre pedig reagálni kell. Ennek pedig legjobb módja, folytatta a főosztályvezető, hogy a katasztrófavédelemért felelős szervezetek alkalmazkodnak a kialakult helyzethez, és ehhez igazítják megelőzési tevékenységüket. Ebben a munkában pedig olyan partnerekre van szükség, hangsúlyozta az ezredes, mint azok, akik az ünnepségen elismerésben részesülnek. „A kihívás globális, és akkor tudunk erre a mindent átfogó fenyegetésre jól reagálni, ha mi is ugyanilyen módon – együtt cselekszünk” – fogalmazott Jackovics Péter. Mint mondta, az új körülmények innovatív ötleteket, konkrét javaslatokat kívánnak meg, ebben számít a hivatásos katasztrófavédelem a civilek tapasztalataira, operatív tevékenységére.

A beszédet követően dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató átadta a belügyminiszteri és főigazgatói elismeréseket.

A főigazgató a katasztrófavédelem munkájának támogatása terén kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Huszti Gábornak, a Somogy Megyei Önkormányzat alelnökének és Andorka Miklósnak, a balatonföldvári Széchényi Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának.