Életveszélyesen bántalmaztak egy öt hónapos csecsemőt Somogy megyében

Köves Lilla családsegítő észrevett egy zöld foltot egy öt hónapos fiú szeme alatt a Somogy megyei Ötvöskónyiban. A szakember megkérte az anyát, hogy vetkőztesse le a gyereket, ekkor feltűnt neki az is, hogy lóg a kisbaba jobb válla, és minden mozdításra fájdalmasan sír. „Szóltam az anyának, azonnal csomagolja össze a legszükségesebbeket, indulunk a kórházba. Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból” – nyilatkozta a Köves az Atádhírnek.

A családsegítő a csecsemőt a nagyatádi sürgősségi osztályra vitte, ahonnan rohammentővel szállították a kaposvári megyei kórházba. A lap szerint a kórházban azt mondták, hogy ha nem került volna orvoshoz a gyerek, nem élte volna túl a következő 24 órát. A kisbabának homloklebeny-sérülése volt, szilánkosra tört a jobb felkarcsontja, és nagyfokú alultápláltságtól szenvedett.

A családsegítő feljelentést tett a Nagyatádi Rendőrkapitányságon, ahol büntetőeljárást indítottak egy 40 éves férfi ellen kisgyermek veszélyeztetése, kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés miatt – írta a lap.