HírekKék-hírek

Pályázat – „Te hogyan előznéd meg?” címmel balesetmegelőzési rövidfilm készítésére

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság pályázatot hirdet

Te hogyan előznéd meg?”

címmel

balesetmegelőzési rövidfilm készítésére.

A pályázatra olyan kisfilmek beérkezését várjuk, amelyek ráirányítják a figyelmet az olyan jogsértő magatartások veszélyeire, mint például a sebességtúllépés, az ittas járművezetés, a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása, vagy a figyelem elterelésére alkalmas mobil eszközök használata, továbbá bemutatják, hogy a készítők milyen módon hívnák fel a figyelmet a balesetmentes közlekedésre.

Kategóriák:

  • Középiskolák, gimnáziumok 9-12. évfolyamán tanuló diákok pályaművei;

  • Felsőoktatási intézmények (egyetem, főiskola) hallgatóinak pályaművei.

Pályázati feltételek:

A pályázaton közép-, illetve felsőoktatási intézményben tanuló fiatalok vehetnek részt. Olyan egyéni vagy csoportos (létszámkorlát nincs) pályaműveket várunk, amelyek más pályázaton, kiállításon, programban még nem szerepeltek, publikálásukra még nem került sor. A beküldött pályaművekre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság megelőzési programjaihoz való további felhasználás céljából kizárólagos igényt tart.

A szerző – a pályázaton történő részvétellel (hozzájáruló nyilatkozat kitöltésével) – hozzájárul ahhoz, hogy munkáját a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a médiákban (pl. Facebook, ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Rendőrség honlapja) propaganda és oktatási célból térítésmentesen felhasználja. A beküldési határidő után beérkezett pályaműveket nem áll módunkban elfogadni!

A pályaművek leadási formái és egyéb tudnivalók:

A pályázat elektronikus adathordozón való beküldésekor szíveskedjenek feltüntetni a pályázat címét („Te hogyan előznéd meg?”), a készítő nevét és elérhetőségét. Az elektronikus adathordozót nem őrizzük meg és nem küldjük vissza. A pályázatra 1 fő több pályamunkát is benyújthat. A pályaművek (videoklip, kisfilm) időbeli terjedelme minimum 10 másodperc, maximum 2 perc lehet. A kisfilmben szereplő személyektől írásos hozzájárulás szükséges a róluk, a kisfilmben látható fotó vagy video és/vagy hangfelvétel pályázaton való részvételének engedélyezéséhez és annak közzétételéhez, mely hiánya esetén a pályázó kizárásra kerül. (Melléklet)

Bővebb felvilágosítás Szlaukó Tibor r. alezredes közlekedésrendészeti osztályvezetőtől kérhető a + 36 (72) 504-400/7040 telefonszámon.

Beküldési cím:

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

7623 Pécs, Athinay S. u. 7-9.

A pályaművek leadási határideje: 2019. szeptember 30.

Eredményhirdetés: 2019. október 11.

A nyerteseket megadott elérhetőségükön értesítjük.

Díjazás: A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság mindkét kategória első helyezett kisfilm készítőjét 300 000 Ft értékű Media Markt Ajándékkártyával díjazza! A legeredetibb ötlet megvalósítója 100 000 Ft értékű Media Markt Ajándékkártya különdíjban részesül a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány jóvoltából.

A Marcali Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán az érdeklődők rendelkezésére bocsájtják a szükséges nyilatkozatot. Szeretettel várják az érdeklődőket hivatali munkaidőben.

Pécs, 2019. június 21.

Szlaukó Tibor r. alezredes

közlekedésrendészeti osztályvezető

MBB ügyvezető elnök