Átadták a felújított Bernáth Házat

Szerda délelőtt ünnepélyes keretek közt adták át a felújított Bernáth ház épületét. Dr. Sütő László polgármester köszöntőjében elmondta, hogy az épületet már táborozó gyerekek vették birtokba.   30-40 fő befogadására képes képzőhely kialakítását és a berendezést. is segítette a pályázat valamint beszerzésre kerültek bútorok, informatikai eszközök. A fejlesztéssel kialakításra került egy komfortos, a kor igényeinek megfelelő létesítmény, mely a munkaerő-piacra jutást elősegítő képzések, foglalkozások, érzékenyítő tréningek mellett ideális helyszíne lehet közösségi, közösségépítési programok, táborok, egészségügyi, családi rendezvények megtartásának.

Megújult az épület homlokzata, tetőszerkezete, valamint nyílászárói. A beruházás keretében elkészült a Sportcsarnokot és a Kossuth utcát összekötő sétány világítási rendszere.

Bernáth Aurél munkássága, a festészet melletti művészetpedagógiai és művészeti írói tevékenysége elsősorban a fővároshoz, kapcsolható, mégis Marcali város fontosnak tartja, hogy a szülőház a felújítás után is helyet adjon az életmű egy részének, amellett, hogy egyéb kulturális események színterévé is váljék az épület..