HírekKultúra

Lelki Nap és zenés áhítat a plébániatemplomban

2019. december 14-én, szombaton délután – a karácsonyra való előkészület részeként – tartották a Marcali Római Katolikus Egyházközség ádventi Lelki Napját az X-házban és a Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban.

A program 13 órakor először az X-házban kezdődött az alsó tagozatos hittanosok, majd 14 órától a felsősök részvételével. Ezt követően a gyermekek, majd a felnőttek is elvégezhették a karácsonyi szentgyónásukat a plébániatemplomban vendég atyák közreműködésével. Miközben 16 órától a marcali Fény Gyermekei Zenekar gitáros énekekkel tartott zenés áhítatot „Istenvágy” címmel, ami alatt az ünnepre való ráhangolódás részeként különféle elmélkedések is elhangzottak.

Ezután 17 órakor lelkigyakorlatos szentmise következett, melyet Bognár Tamás lábodi plébános celebrált és mondott szentbeszédet. Prédikációjában felhívta a figyelmet, hogy Jézus születésének megünneplése nélkül szép lehet, de mégis üres a karácsony. A szentmise végén Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános megköszönte a vendég atya, a hitoktatók és a zenekar közreműködését, akik segítettek a tartalmas nap lebonyolításában.

Az este folyamán egy zalaegerszegi kegytárgyárusnál különböző karácsonyi ajándékokból is lehetett válogatni és vásárolnia bőséges választékból.

Írta és fotók: Kiss Kálmán