HírekSport

Svájci úszósikerek

Svájcba utazott a Marcali Úszó- és Szabadidő Sportegyesület, hogy részt vegyen a 2019. december 14- 15.-én megrendezésre kerülő Christmas Cup 2019 elnevezésű nemzetközi úszóversenyen Uster városában.

A két napos megmérettetésen egyesületünk 5 versenyzője 21-szer állt rajtkőre, hogy bizonyíthassa felkészültségét a nemzetközi élvonalban is.

A viadalon összesen 945 induló, 4703-szor rajtolt el a legjobb időeredményekért. Ez a magas szám egy-egy versenyszámban akár a száz főt meghaladó versenyzőt jelent.

Az értékelésnél az előkelő helyezések elérését nehezítette, hogy szinte minden versenyzőnk egy évvel nagyobb korosztállyal együtt lett értékelve.

Ennek ellenére a sikerek nem maradtak el, hiszen az első versenynapon 200 méter vegyesúszásban Detrich Luca aranyérmet, 200 méter pillangóúszásban pedig ezüstérmet szerzett.

Pajor Eszter 200 méter hátúszásban magabiztosan szerezte meg az első helyet, 50 méter hátúszásban pedig az előkelő 2. helyezést érte el.

A próbatétel második napján a sikersorozatot folytatva Detrich Luca 400 méter vegyesúszásban 2. helyezett lett, aminek időeredménye az egyéni rekord elérésén túl, korosztályos svájci csúcsot is jelentett.

Pajor Eszternek 100 méter hátúszásban, és 50 méter gyorsúszásban is sikerült határozott fölénnyel megszereznie az 1. helyezést.

Hotter Petra, Szabó Georgina és Barna Balázs versenyzőink is kitettek magukért, hiszen mindkét napon értékes pontszerző helyeket, előkelő ranglistás eredményeket zsebeltek be.

43 egyesület részvételével az összesítésben az éremtáblázaton az elismerésre méltó 13. helyet sikerült megszereznie az egyesületünknek.

A kimerítő versenynapok után a kikapcsolódásé lett a főszerep. Szombaton a csapattal Zürichbe látogattunk, ahol a városnézést Adventi vásárlátogatással kötöttük össze, és forró puncs társaságában töltődhettek fel sportolóink.

Ellátogattunk a zürichi nemzetközi repülőtérre, ahol az Airbus A380-as utasszállító repülőgépet néztük meg, ami jelenleg a legnagyobb utasszállító repülőgép a világon.

Kirándulást tettünk Schaffhausenbe a vízeséshez, ahol életre szóló élményekkel gazdagodtak a gyerekek.

Hazafelé Németországban is tettünk egy kis kitérőt, megálltunk a Boden- tónál, ahol egy nagy sétával zártuk a túrát.

Köszönjük Perlakyné Szlavitsek Gizellának, Törös Károlynak a legmagasabb szintű edzői munkásságát, amellyel megalapozták, hogy ilyen kiváló eredményeket érjenek el a Marcali Úszó- és Szabadidő Sportegyesület tagjai.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatásokat, amely az utazás létrejöttéhez járultak hozzá:

  • Industrie Elektrik Kft.
  • Primavera
  • McDonald’s Székesfehérvár

Nem utolsósorban köszönjük a gyermekek szüleinek, családtagjainak az együttműködést, az áldozatkészséget, ami egyben a csapat motorja is.

Edzők: Perlakyné Szlavitsek Gizella, Törös Károly

Köszönjük Marcali Városának a versenyekre való felkészülésben nyújtott támogatásukat!

Eredmények:

Detrich Luca

200 méter vegyesúszás 1. helyezett

400 méter vegyesúszás 2. helyezett

200 méter pillangóúszás 2. helyezett

200 méter hátúszás 5. helyezett

50 méter mellúszás 6. helyezett

100 méter hátúszás 18. helyezett

Pajor Eszter

100 méter hátúszás 1. helyezett

200 méter hátúszás 1. helyezett

50 méter gyorsúszás 1. helyezett

50 méter hátúszás 2. helyezett

100 méter gyorsúszás 6. helyezett

Hotter Petra

50 méter hátúszás 22. helyezett

100 méter gyorsúszás 24. helyezett

50 méter gyorsúszás 36. helyezett

Szabó Georgina

400 méter vegyesúszás 10. helyezett

50 méter mellúszás 27. helyezett

200 méter hátúszás 28. helyezett

200 méter vegyesúszás 28. helyezett

Barna Balázs

50 méter hátúszás 25. helyezett

100 méter gyorsúszás 43. helyezett

50 méter gyorsúszás 54. helyezett