Végzetes ütközés

Az eljárás adatai alapján 2019. december 18-án 16 óra 50 perckor Marcaliban, a Dózsa utca és a Szigetvári utca kereszteződésében közúti közlekedési baleset történt. A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladt át egy férfi, amikor egy személyautó fékezés nélkül elütötte. A 74 éves helyi férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, azonban nem sokkal később életét vesztette. A svájci sofőrnél felmerült az ittas járművezetés gyanúja, ezért további mintavételre előállították a rendőrkapitányságra, vezetői engedélyét azonnal bevonták.

A baleset körülményeit a Marcali Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A fenti baleset kapcsán ismét felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák!

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.

…hogy mindenki hazaérjen!