Ismét jótékonykodtak a Marcali Polgári Bál résztvevői

1 millió forint adomány. Ismét jótékonykodtak a Marcali Polgári Bál résztvevői.

Fontos a civilek támogatása, ez része a polgári értékrendnek. Hangzott el azon az ünnepi átadón, melyen a 3. Marcali Polgári Bál tombolabevételéből összejött 1 millió forint került átadásra a mentőállomás épületében.

Szaka Zsolt a Marcali és Vidéke Hagyományőrző Egyesület elnöke, a rendezvény két védnöke, Móring József Attila országgyűlési képviselő és Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke adta át a pénzösszeget jelképező táblákat. A Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Marcali Tagintézménye részére 200 ezer forintban részesült, melyet az intézmény előtti játszótér felújítására fordítanak – mondta el Dr. Gergőné Babina Jusztina igazgató. A 800 ezer forintos adományt a Marcali Mentő Alapítvány részére adták át a szervezők. A Közalapítvány az alapítás óta számos alkalommal vásárolt különböző, mentéshez szükséges eszközöket, közreműködött a mentőállomás épületének karbantartásában, állagának megóvásában, anyagilag támogatta a szakmai továbbképzéseket, melyek a lakosság magasabb szintű ellátását szolgálják.

Sinka György Gábor, az alapítvány elnöke köszönetét fejezte ki és hozzátette, hogy ezúttal is hasznos eszközökre és továbbképzésekre fordítják majd az összeget.