HírekSport

2 hétvége, 3 Országos Bajnokság. Két marcali íjász, Kulcsár Ernő és én együttesen 3 érmet hoztunk haza Marcaliba ezekről.

ÍJÁSZAT 20.2

Időrendben az első a február 2-án (vasárnap) Csömörön rendezett IFAA Terem OB volt. Ezen mindketten indultunk. Én a vadászreflex felnőtt – AMBH(R) – Ernő a vadászreflex veterán – VMBH(R) – kategóriában, illetve korosztályban.

Az IFAA versenye némileg különbözik a WA-tól. Bár ugyanúgy 60 vesszőt lövünk ki a verseny alatt, ezt más elosztásban – 2×6×5 lövés – tesszük, ezért több gyakorlást igényel. További lényegi különbség, hogy itt maximum 5 pontot ér egy lövés, ezért kisebb különbségek alakulnak ki a versenyzők közt a WA-hoz képest. Ha kisebb a különbség, nagyobb a feszültség. Évente egy versenyt lövök teremben az IFAA szabályai szerint, ezért megmutatja a fejlődésem – vagy visszaesésem – az előző évhez képest.

Ezt megelőzően Ernőhöz hasonlóan majd két hónapja versenyeztem – még december elején a WA Terem OB dél-dunántúli regionális kvalifikációs versenyén – itthon Marcaliban. Az azóta eltelt két hónap alapozó edzésekkel telt. Kicsit szoknom kellett a környezetet, a sok embert kis helyen. Nehézkesen indult a verseny, de alapvetően jól alkalmazkodtam a körülményekhez, így aztán „felvettem a megfelelő fordulatszámot”. Akadtak hibáim, de összességében elégedett vagyok a lőtt pontszámommal, hisz – a decemberi marcali WA versenyhez hasonlóan most is – egyéni csúcsot javítottam. Most 9 ponttal lőttem többet (267/300) az eddigi legjobbamnál, ezzel országos bajnok lettem.

Ernővel egy kategóriában, de külön korosztályban lövünk. Ő, mint korábban említettem a veterán korosztály jeles képviselője. Ő is megküzdött ellenfeleivel és ha fogcsikorgatva is, de mindenkit maga mögé utasított. Néha ezek a győzelmek a legértékesebbek, mikor nem csak az ellenfeleinkkel, hanem magunkkal is megküzdünk és sikerrel jövünk ki a párharcból!

Időrendben a második a február 8-án (szombat) Pécsett rendezett Történelmi Teremíjász OB volt. Ezen Ernő indult vadászíj kategóriában, veterán korosztályban.

A Történelmi versenyek sajátja, hogy három féle célra (3D, lőlap és ügyességi) kell leadni a célonként 3 lövést. További sajátosság, hogy csak fa vesszőt, valamint fából készült íjakat lehet használni. A 24 cél leküzdése után Ernő a harmadik helyen végzett, ezzel bronzérmet szerzett.

Időrendben a harmadik a február 9-én (vasárnap) szintén Pécsett rendezett 3D Teremíjász OB volt. Ezen mindketten vadászreflex kategóriában indultunk, Ernő a veteránok, én a felnőttek közt.

Itt 28 cél került kihelyezésre, célonként egyetlen lövéssel küzdöttük le őket. 2015 óta először voltam Terem 3D versenyen. A 3D ezen fajtája sokkal pörgősebb, mint kültéren. Ennek köszönhetően bőven akadtak számomra meglepetések. Összességében egy látványos, profin szervezett versenyen vettem részt. 1. osztályú (230/280) pontszámot lőttem, ezzel az 5. helyen végeztem. A lőtt pontommal alapvetően elégedett vagyok. Ernőnek nem volt könnyű feladata, hisz egy versenynapot már teljesített. Ezen a napon az 5. helyen végzett a veteránok között.

A két hétvége és három OB összesített eredménye részünkről 2db ARANY érem, 1db BRONZ érem és 2db 5. hely. Eredményes hétvégéket töltöttünk el versenyzéssel, új tapasztalatokat szerezve, melyeket beépítünk a felkészülésbe és a versenyzésbe. Nem szabad azonban elfeledni a célt, mely az Európa-bajnokságra és világbajnokságra való sikeres felkészülés és az ottani sikeres helytállás. Ennek okán pedig a hétfői nappal elkezdtem a felkészülést a kültéri szezonra, hogy már az áprilisi Évadnyitón jó formát hozzak.

HAJRÁ MARCALI! HAJRÁ MARCALI SPORT!