HírekKözélet

A ZIEHL-ABEGG a koronavírus-járvány kapcsán az alábbi közleményt adta ki

A ZIEHL-ABEGG Motor- és Ventillátorgyártó Kft. a koronavírus-járvány miatt kialakult hazai és nemzetközi helyzet kapcsán az alábbi közleményt adja ki:

A koronavírus terjedését megelőzendő, felelős munkáltatóként, elsődleges célunk, hogy óvjuk munkavállalóink és családtagjaik, egészségét és fenntartsuk a biztonságos munkavégzés feltételeit.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, és betartjuk a kormány valamint a felelős egészségügyi szervek iránymutatásait.
Ennek koordinációjára vállalatunk válságstábot állított fel, mely napi szinten dolgozik azon, hogy az aktuális helyzetnek, a kormány és egyéb szervek döntéseinek megfelelő intézkedéseket hozzon.

A nemzeti és a helyi hatóságokkal folyamatosan egyeztetve vállalatunknál az alábbi megelőző intézkedéseket hoztuk:

– Árufuvarozóink beléptetésekor körültekintően járunk el, korlátozásokat vezettünk be (kötelező szájmaszk, kézfertőtlenítés, korlátozott mozgás, kijelölt mosdó).

– Korlátozzuk partnereink/vendégeink belépését, csak indokolt esetben fogadjuk őket személyesen, a kommunikációt telefon- és videókonferenciára korlátoztuk.

– Töröltük a belföldi- és külföldi szakmai utakat, illetve minden továbbképzést és szabadidős rendezvényt.

– Gyakori fertőtlenítést alkalmazunk a fertőzésveszélyes területeken, eszközökön, pl. mosdók, kilincsek, korlátok stb.

– A telephelyen számos fertőtlenítő adagoló berendezést helyeztünk ki, s mindent elkövetünk azért, hogy feltöltsük (országos a készlethiány).

Munkavállalóinkat folyamatosan tájékoztatjuk, felhívjuk a figyelmüket a helyes viselkedési normákra, és a megelőzés módjára.

Marcali, 2020. március 19.