HírekSzines

A Marcali Karitász Csoport ajándékcsomagokat juttatott el a rászorulóknak Húsvét alkalmából

A Marcali Karitász Csoport az ünnepek közeledtével minden évben gondol a városban élő nehéz sorsú rászorulókra is. A korábbi évekhez hasonlóan, az idei esztendőben is,a nagyhét folyamán, tartós élelmiszerekből álló csomagokkal ajándékoztak meg 30 marcali családot, hogy egy kicsit szebbé tegyék a húsvéti ünnepet – mondta el Sávoly Andrea Karitász-vezető.

A koronavírus-járványra való tekintettel és a biztonsági óvintézkedések megtartásával, a nyilvános átadást elkerülték. A közmunkások részére szánt 15 db csomagot a GAMESZ szervezet egyik képviselőjének juttatták el, aki kiosztotta az érintetteknek az adományt. A maradék 15 csomagot pedig a Római Katolikus Egyházközség látókörébe tartozóknak külön-külön – a személyes kapcsolatokat minimálisra redukálva – adták át.

A Katolikus Karitász nemcsak a főbb ünnepek (Húsvét, Karácsony) alkalmával, hanem évközben is számos akcióval (pl. vetőmagok, kályhák, tűzifa, pelenka, Béres csepp, iskolakezdési támogatások stb.) segíti a rászorulókat. A Marcali Csoport, az országos felhívásokhoz csatlakozva, minden évben többször is gyűjtést szervez a nehézsorsú embertársainak, amit mindig az ünnepek előtt juttatnak el a helyben lakóknak.

Írta: Kiss Kálmán

Kiemelt kép: illusztráció