HírekKözélet

Gyilkosság áldozata lett Szilágyi István színész

A 82 éves művészt vasárnapra virradóra találták meg, a rendőrség megállapította: fia bántalmazta.

Meghalt Szilágyi István. A 82 éves karakterszínész több tévéfilmben játszott emlékezetes szerepet, a legtöbben a Keménykalap és Krumpliorr Lópici Gáspáraként emlékezhetnek rá.
A színész fiát 2018-ban két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték, mert ittasan bántalmazta apját. A Blikk úgy tudja, hogy a gyanú szerint most is fia támadt rá, őt elvitték a rendőrök. Ezt az információt a BRFK is megerősítette. A police.hu oldalon az olvasható: a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK Életvédelmi Osztálya Sz. Péter ellen emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.
Az 1937-ben Gyomán született Szilágyi István az IMDb szerint több mint kétszáz filmben játszott, első filmszerepét 1959-ben, az utolsó 2017-ben jegyzi a filmes adatbázis. Feltűnt a Tenkes kapitánya és a Rózsa Sándor című sorozatban, a Gyula vitéz télen-nyáron, a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig, a Talpuk alatt fütyül a szél és A Pogány madonna című filmekben is.

forrás: hvg.hu

kiemelt kép: Fonyó Gergely