HírekKék-hírek

Baleset-megelőzési foglalkozás a vései általános iskolások részére

A Marcali Rendőrkapitányság munkatársai 2020. szeptember 4-én Vésén az általános iskolás diákok számára tartottak interaktív baleset-megelőzési foglalkozásokat. Az előadók hasznos tanácsok mellett játékos feladatokkal hívták fel a figyelmet a biztonságos gyalogos és a kerékpáros közlekedésre. A gyermekek kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, elméleti tudásukat pedig KRESZ tesztlap kitöltésével tehették próbára. A legjobban teljesítő nebulók jutalmat vihettek haza.

A programok célja a gyerekek közlekedésbiztonságának fokozása, közlekedési ismeretük bővítése, valamint kerékpáros ügyességi- és szabályismeretük fejlesztése.

A tanévkezdésre tekintettel a rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az oktatási intézmények, óvodák és bölcsődék környékén fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek. Az iskolakezdést követően ugyanis gyakoribbá válhat, hogy a parkoló járművek takarásából kellő körültekintés nélkül lépnek a gyermekek az úttestre, vagy nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kelnek át.

Ebben az időszakban nagy szerepe van a szülői példamutatásnak és a helyes közlekedésre nevelésnek, ugyanis a gyermekekben is tudatosítani kell, hogy az otthon és az iskola közötti útszakaszon hogyan kell szabályosan közlekedni.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes tanévkezdést és közlekedést kíván mindenkinek!

… hogy mindenki hazaérjen!