HírekKék-hírek

Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Tizennégy alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban, ebből öt esetben téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Összességében hét tűznél és kettő műszaki mentésnél volt szükség tűzoltói beavatkozásra.
Pénteken lángra kapott egy személyautó motortere az M7-es autópályán, Ordacsehi közelében, a Budapest felé vezető oldalon. A tulajdonos a balatonboglári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a lángokat. Az egység a gépjárművet áramtalanította és átvizsgálta.

Péntek éjjel egy kaposvári üzem területén szólalt meg a tűzjelző rendszer. A telephelyen egy gép technológiai hiba miatt füstölt, majd égett is. A város hivatásos tűzoltói teljes légzésvédelem mellett, egy vízsugárral eloltották a tüzet és visszahűtötték a berendezést, majd az utómunkálatok során a területet hőkamerával is átvizsgálták. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Szombaton egy tizenöt méter magas fenyőfa dőlt meg egy családi ház irányába, Kaposváron. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói magasból mentőről, motorfűrésszel ledarabolták és eltávolították a fát.

Vaddal ütközött egy személyautó a 7-es főúton, Szőkedencs térségében. A balesethez a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az autóban csak a sofőr utazott, aki saját erejéből ki tudott szállni a gépkocsiból.

Vasárnap este egy jármű motorteréből csaptak fel a lángok Kaposváron, a Füredi utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók porral oltóval eloltották a tüzet, az egység áramtalanította a járművet és a még izzó alkatrészeket visszahűtötte. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Szőkedencs ÖTE