HírekKék-hírek

Elfogták az ittasan balesetet okozó sofőrt

A siófoki körzeti megbízottak 2020. szeptember 19-én 20 órakor Siófokon igazoltattak egy sofőrt, aki anyagi káros közúti közlekedési balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások a sofőrt elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, vezetői engedélyét pedig még a helyszínen bevonták. A 29 éves orgoványi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárás, több közlekedésrendészeti szabályszegés elkövetése miatt pedig szabálysértési eljárás indult.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!