HírekSzines

Érdemes téliesíteni a vízvezeték rendszert

Megérkezett a hideg idő, emiatt pedig szükséges a vízmérők, vízvezetékek és a szerelvények téliesítése – hívta fel a figyelmet a Magyar Víziközmű Szövetség (Mavíz).

Az MTI-nek eljutatott közleményben hangsúlyozták: a télen nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése. A télen is lakott ingatlanoknál a vízmérőaknák, és a kevésbé védett helyeken futó vezetékszakaszok szigetelésére is kiemelten kell figyelni.

A hideg idő megérkezésével szükséges a vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítése.

  • A télen az ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése.
  • Azokra a vezetékszakaszokra is figyelni kell, amelyek kevésbé védett helyen (pincében, falon kívül) vannak, ezeket is célszerű szigetelőanyaggal védeni.
  • A kerti csapokat vízteleníteni kell, valamint a telepített öntözőberendezésekre oda kell figyelni.
  • A vízmérő ellenőrzésekor ha nem forog a mérő csillagkereke ha megnyitja a csapot, vagy szilánkosra tört a vízmérő üvege, esetleg eldeformálódott a számlálószerkezet vagy a lakásban nem folyik a víz – ezekben az esetekben valószínűleg csőtörés történt, amelyről a szolgáltatót értesíteni kell. A vízdíjszámlán szereplő víziközmű szolgáltató hibabejelentő számát kell tárcsázni és érdeklődni a további feladatokra vonatkozóan.
  • Minden olyan vízelfolyás, amely a szolgáltatási pont utáni hálózaton keletkezett, a felhasználó számláját terheli.