HírekKözélet

A Marcali Római Katolikus plébánia legújabb járványügyi intézkedései

Összhangban az MKPK és a Kaposvári Egyházmegye rendelkezéseivel a következő kiegészítő rendelkezések lépnek életbe 2020. 11. 11-től a Marcali Plébánia egész területén:

1. A plébánia irodába az ügyintézés csak online formában történhet (telefon: 85/510-233, e-mail: marcaliplebania@gmail.com). Csak a legszükségesebb esetekben lehet személyes kontaktus egy fő részvételével.

2. Plébániánkon a közösségi programokat és oktatásokat felfüggesztjük, vagy a későbbiekben online fogjuk megtartani.

3. Templomainkban a nyilvános istentisztelet nem szünetel. Miserend: pénteken és szombaton 17 órakor, vasárnap a plébániatemplomban 9 órakor, Gombán 11 órakor, a B. Gizella templomban 17 órakor.

4. A temetési szentmisék szünetelnek, a járvány elmúlta után pótolni fogjuk.

5. Templomainkban olyan módon alakítjuk ki az ülésrendet, hogy 1,5 m-es távolság a hívek között meglegyen. Belépni csak a testhőmérséklet megmérése és a kézfertőtlenítés után lehet. A szájmaszk használata kötelező!

6. Varga László megyéspüspök a vasárnapi szentmiséken való részvétel kötelezettsége alól felmentést adott mindazoknak, akiknek a részvétel komoly nehézséget és kockázatot okozna. Továbbá a megyéspüspök felhatalmazást adott a gyóntatási fakultással rendelkező papoknak, hogy a meghirdetett feltételekkel általános feloldozást adjanak. A főpásztor felhatalmazta a plébánosokat, hogy a szentmisék rendjét a saját helyzetüknek megfelelően alakíthatják.

7. Az esküvőkön és temetéseken az állami rendelkezések az irányadók.

8. Az eddig fölvett kereszteléseket megtartjuk a legszűkebb családi részvétellel.

Kiss Iván
c. prépost, esperes-plébános